Paaskuikentjes van gekookte eitjes
Nog een leuk idee voor het Paas ontbijt of de Paas Lunch. Deze schattige paaskuikentjes maken we van een paar hardgekookte eitjes. Deze kuikentjes kan je een dag van tevoren maken en dan bewaren in de koelkast. Kijk hier voor nog meer paas knutselideeën.
Wil je ook deze paaskuikentjes maken?
- Natuurlijk beginnen we met het koken van de eieren. Zorg dat het eigeel na het koken niet meer zacht is. Dus ongeveer zo’n 5 minuutjes.
- Laat de eieren na koken “schrikken” onder koud water en schil de eieren.
- Snij nu voorzichtig het topje van de eitjes af, net boven het eigeel.
- Met een klein lepeltje of een mesje haal je nu voorzichtig al het eigeel uit de eitjes. Bewaar het eigeel in een schaaltje
- Snij ter decoratie een paar wortels in plakjes en gebruik wat sla.
- Het eigeel moet je nu mengen met wat mayonaise, zout, kerrie poeder en peper. Zorg dat er geen stukjes eigeel meer heel blijven, anders verstopt straks het spuit mondstukje. Doe ook niet teveel mayonaise door het mengsel, anders wordt het te dun en blijven straks de dopjes niet op het hoofd van het kuikentje staan.
- Doe het gemengde eigeel in een spuitzak en vul de uitgeholde eitjes. Zorg dat er een bolletje uitsteekt.
- Zet de eitjes tussen de versiering van sla en wortel en zet voorzichtig de bovenkant van de afgesneden eitjes boven op het eigeel. Zorg dat ze een beetje scheef staan.
- Met een wortel maak je nog een snaveltje en van stukjes augurk maak je de oogjes.
Een super leuk resultaat voor de Paas lunch of het Paas ontbijt. Deze paaskuikentjes maken als traktatie voor je verjaardag is natuurlijk ook een erg leuk idee.